Телефоснки Контакт 075 387 057 | info@spectrum.mk

My Blog

My Blog2020-04-27T15:44:06+00:00

Во обработка

Тука има артикли од БЛОГ

МЕСТО ЗА ТЕКС-ПАРАГРАФ

Третман

Во нашиот блог можете да ги најдете најдобрите лекари, клиники, лаборатории, и се друго што ќе ви помогне да ја остварите вашата мисија!

Со вашата донација давате директна поддршка во подобрување на животот на децата со пореметување на аутистичниот спектар и нивните фамилии.

Секој паричен допринос е важен за да ја оствариме нашата цел, а тоа е: да ја подигнеме свеста на лекарите, родителите и целата јавност за аутизмот како сложен неуро-имунолошко пореметување. 

ПРВИТЕ ЧЕКОРИ ЗА ДИЈАГНОЗА

Доколку сте загрижени за развојот на вашето дете, најважно е да имате отворен разговор со лекар/педијатар, кој може да ве упати на дополнителни тестови. Родителите навистина ги познаваат

Pans / PANDAS

Што е PANDAS/PANS? Педијатриско автоимуно невропсихијатриско нарушување поврзано со стрептококна инфекција (PANDAS) и педијатриски невропсихијатриски синдром со акутен почеток (PANS) се јавуваат по инфекција, најчесто инфекција со стрептокок. Воспалението

Aвтоимун енцефалитис

Што е автоимун енцефалитис? Автоимуниот енцефалитис е збир на повеќе заболувања во кои имунолошкиот систем на телото го напаѓа мозокот, предизвикувајќи воспаление. Имунолошкиот систем произведува супстанции наречени антитела кои погрешно

Miroslav Kovacevic

Др. Мирослав Ковачевиќ, MD FAAP, Др. Мирослав Ковачевиќ e сертифициран педијатар член на научниот одбор на конференцијата, работи приватна пракса во западните предградија на Чикаго од 1976 година. сертифициран од

James Adams – USA

Д-р Џејмс Адамс – САД Директор на Истражувачката програма за аутизам/Аспергер на Државниот универзитет во Аризона во Феникс, Аризона. Работејќи заедно со лекари, нутриционисти, биохемичари и други, неговото истражување е

Имаме многу важен настан за вас #SEECA2022

Mеѓународната Конференција за атуизам на Југоисточна Европа (South East European conference on Autism – SECA), во која ќе се дискутира за современите начини на лекување кај децата со пореметување на аутистичниот спектар. Конференцијата се планира да се одржи од 2-ри до 4-ти Јуни во Белград, и истата е акредитирана од Здравствениот совет на Република Србија како меѓународен конгрес (под број на Евиденција А-А-1574/21), и носи 15 поени за предавачите и 10 поени за учесниците.

Повеќе детали
Вебстрана на #SEECA2022
Хотел Мона Београд
2-4 Јуни 2022
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec
Go to Top