Телефоснки Контакт 075 387 057 | info@spectrum.mk

За нас

За нас2022-05-17T09:56:17+00:00

Нашата приказна

Секој родител посакува здраво дете, секој родител се моли за здравјето на своето дете, секој родител заслужува здраво и среќно дете, но за жал не е секогаш така. За жал се поголема е бројката на дечиња со разноразни развојни потешкотии како на пример аутизам, синдроми и други развојни нарушувања. Токму поради тоа медицината во светот во последниве неколку години доста напредна во истражувањата и начините на лекување на овие состојби.  Ние како родители трудејќи се да најдеме решение за проблемите на нашите деца решивме да ги здружиме силите и тоа да го направиме заедно. Заедно да се бориме за сите деца и да пробаме да им овозможиме подобар и поквалитетен живот. Да се потрудиме да го извлечеме максимумот од нашите деца и да им го дадеме светот што го заслужуваат.

Здраво, ние сме ИН СПЕКТРУМ, здружение на родители на деца со развојни нарушувања, а вие сте добродојдени да ни се придружите во борбата за подобро утре на нашите деца! 

My Free Events

I can tutor your child and ensure they remain proficient in their core subjects, and enjoy learning along the way. I am a time served and qualified teaching professional, and I‘m ready now to help.I can tutor your child and ensure they remain proficient in their core subjects, and enjoy learning along the way.

[fusion_events past_events=”yes” order=”ASC” number_posts=”2″ columns=”2″ picture_size=”cover” content_alignment=”center” content_length=”excerpt” pagination=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” /]

View My Full Schedule

Изгледа прекрасно

сакам и јас да бидам дел од здружението

Доколку сте лекар, стручно лице, родител или сметате дека можете да го дадете вашиот придонес кон остватување, па и дури создравање на нови цели, кои ќе им помагаат на децата/лицата со проблеми во развојот, секогаш сте добродојдени во Спектрум. Доволно е само да го пополните формуларот за регистрација, за да стапиме во контакт преку нашите канали.

Зачлени се

Имаме многу важен настан за вас #SEECA2022

Mеѓународната Конференција за атуизам на Југоисточна Европа (South East European conference on Autism – SECA), во која ќе се дискутира за современите начини на лекување кај децата со пореметување на аутистичниот спектар. Конференцијата се планира да се одржи од 2-ри до 4-ти Јуни во Белград, и истата е акредитирана од Здравствениот совет на Република Србија како меѓународен конгрес (под број на Евиденција А-А-1574/21), и носи 15 поени за предавачите и 10 поени за учесниците.

Повеќе детали
Вебстрана на #SEECA2022
Хотел Мона Београд
2-4 Јуни 2022
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

Во обработка

Тука има артикли од БЛОГ

МЕСТО ЗА ТЕКС-ПАРАГРАФ

Третман

Во нашиот блог можете да ги најдете најдобрите лекари, клиники, лаборатории, и се друго што ќе ви помогне да ја остварите вашата мисија!

Со вашата донација давате директна поддршка во подобрување на животот на децата со пореметување на аутистичниот спектар и нивните фамилии.

Секој паричен допринос е важен за да ја оствариме нашата цел, а тоа е: да ја подигнеме свеста на лекарите, родителите и целата јавност за аутизмот како сложен неуро-имунолошко пореметување. 

Dimitriy Maltsev – Ukraine

Др. ДМИТРИЈ МАЉЦЕВ - УКРАИНА Роден е во Лубни, регионот Полтава. Дипломирал со почести на Националниот медицински универзитет именуван по О.О Богомолец во 2003 година, насока медицина. Во 2003-2004 година поминал пракса по

Прикажи ги сите лекари
Go to Top